De vele voordelen van trapmatten

Trapmatten – vaak aangeduid als trapmaantjes of halve maantjes – vormen een ideale bekleding van je trap.

Eenvoudig aan te brengen

Trapmatten zijn voorzien van een zelfklevende laag waarmee ze eenvoudig op de traptreden bevestigd kunnen worden. Dit bespaart tijd en je kunt het gemakkelijk zelf doen. Ook het verwijderen kost niet al teveel moeite waardoor het geen probleem is om je trap eens in de zoveel jaar van nieuwe trapmatten te voorzien. Als je de trapmatten gaat bevestigen, zorg er dan wel voor dat de treden stof- en vetvrij zijn. Dan kan de lijm zich goed hechten aan de traptreden.

Voordelig

Een ander voordeel is dat trapmatten niet duur zijn. Trappen hebben over het algemeen 12-14 treden. Kies je een gemiddelde trapmat van zo’n € 6 dan ben je onder de € 100 klaar. En met de wat duurde varianten redt je het onder de € 150. Omdat de trapmatten al voorzien zijn van een zelfklevende laag hoeven er geen additionele kosten voor bevestigingsmateriaal of bevestiging te worden gemaakt.

Bescherming

Trapmatten vormen een goede bescherming voor je (geschilderde) trap. Als ze op de juiste plaats zijn aangebracht zullen mensen hun voeten op de trapmatten zetten bij het traplopen. Hierdoor blijft de trap vrij van slijtage en beschadigingen.

Geluid

Trapmatten van stof, velours of sisal hebben een zeer goede geluiddempende werking. Zeker in gehorige woningen kan dit een een groot voordeel zijn (ook voor de buren).

Naast de genoemde voordelen zorgen trapmatten ook voor een mooie, warme aankleding van je trap en voelen ze zacht en warm aan de voeten. Bovendien hebben ze een anti-slip functie zodat ook de veiligheid in de woning verhogen. 

Bekijk nu onze trapmatten

Persoonlijk advies?

E-mail:
info@voetenvegertje.nl

Telefoon:
085-0668600

Werkdagen/-tijden:
Ma – Vr / 09:00 – 17:00

Waarom voetenvegertje

Soort
Soort
Gebruik
Gebruik
Materiaal
Materiaal
Kleur
Kleur:
Dikte
Hoogte
Afmeting
Afmeting
Wassen
Wassen