Zo kies je de juiste deurmat voor binnen

Tijd voor een nieuwe deurmat? Geen zorgen, Voetenvegertje.nl helpt je graag op weg! In deze blog duiken we in de wereld van binnenmatten. We leggen uit welke types er zijn, voor welke situaties ze het geschiktst zijn, en hoe je de perfecte mat voor jouw huis kiest. Zo wordt het kiezen van een nieuwe binnenmat een fluitje van een cent!

Buitenmatten versus binnenmatten

Wat is nu precies het verschil tussen een buitenmat en een binnenmat? Buitenmatten zijn robuust en ontworpen om alle weersomstandigheden te trotseren. Hun grove structuur is ideaal om vuil van je schoenen te schrapen, zodat je minder vuil mee naar binnen neemt.

Binnenmatten daarentegen, zijn speciaal ontworpen voor gebruik binnenshuis. Het grote voordeel van een goede binnenmat is de efficiënte opname van vuil en vocht. Dit houdt je vloer niet alleen schoon, maar beschermt deze ook.

Schoonloopmatten en droogloopmatten: Wat is het verschil?

Bij Voetenvegertje.nl vind je een breed scala aan binnenmatten, netjes ingedeeld in categorieën zoals schoonloop- en droogloopmatten. Maar wat is nu precies het verschil?

Een droogloopmat is ideaal om de zolen van je schoenen te drogen bij het binnenkomen. Het materiaal is zo ontworpen dat het vocht snel absorbeert, waardoor je vloer droog blijft.

Aan de andere kant zorgt een schoonloopmat ervoor dat je schoenen gereinigd worden van vuil en zand. Deze matten hebben een andere structuur en materiaalkeuze, specifiek ontworpen om vuil efficiënt te verwijderen.


Schoonloopmatten


Schoonloopmatten staan bekend om hun duurzaamheid dankzij de hardere vezel waaruit ze gemaakt zijn. Deze stevige constructie zorgt ervoor dat de mat een lange levensduur heeft. Het unieke aan deze matten is hun open structuur, waardoor vuil gemakkelijk in de mat verdwijnt. Bovendien zijn matten gemaakt van polyamide (PA) uitstekend in het absorberen van vocht. Een schoonloopmat is dus een uitstekende keuze om je vloer te beschermen tegen beschadigingen en krassen. Kies bijvoorbeeld voor de Ingresso.

Droogloopmatten

Droogloopmatten blinken uit in het opnemen van zowel vuil als vocht. Ze voorkomen natte voetafdrukken in huis, wat bijdraagt aan een langere levensduur van je vloeren. Deze matten staan bekend om hun sterke absorberende vermogen, dankzij materialen zoals polyester en katoen. De combinatie van gesneden pool en open vezelstructuur zorgt ervoor dat de mat snel en effectief vocht opneemt. En als het tijd is voor een wasbeurt, kunnen deze matten eenvoudig in de wasmachine op maximaal 30 graden gewassen worden.

Een droogloopmat die wij zouden adviseren is de Majestic

Handige tips bij het kiezen van een binnenmat

De keuze voor een mat hangt af van het beoogde gebruik. Is het doel enkel het drogen van schoenen en het opvangen van restvuil? Dan is een droogloopmat een prima optie. Voor een grondigere reiniging van je schoenen kies je beter voor een schoonloopmat, dankzij het schrapende vermogen.

De perfecte combinatie: buiten- en binnenmatten

Voor de beste bescherming en resultaten adviseren we altijd een combinatie van een buitenmat en een binnenmat. De buitenmat neemt het ergste vuil en vocht op van de schoenen, waarna de binnenmat zorgt voor verdere droging en reiniging.

Met deze tips maak je de juiste keuze voor jouw situatie. Bij Voetenvegertje.nl vinden we het belangrijk dat je de perfecte mat kiest die bij jouw huis en behoeften past. Neem een kijkje in ons assortiment voor de ideale mat voor jouw entree!

Persoonlijk advies?

E-mail:
info@voetenvegertje.nl

Telefoon:
085-0668600

Werkdagen/-tijden:
Ma – Vr / 09:00 – 17:00

Waarom voetenvegertje

Soort
Soort
Gebruik
Gebruik
Materiaal
Materiaal
Kleur
Kleur:
Dikte
Hoogte
Afmeting
Afmeting
Wassen
Wassen