Kies de juiste deurmat bij jouw vloer

Bij Voetenvegertje.nl begrijpen we hoe belangrijk een nieuwe vloer is en dat deze jarenlang mee moet gaan. Daarom is het kiezen van de juiste deurmat, of het nu een binnenmat of buitenmat betreft, essentieel voor de bescherming van je vloer. Ons assortiment omvat een diversiteit aan schoonloopmatten, droogloopmatten en kokosmatten. In dit artikel adviseren we welke deurmat het beste past bij verschillende vloertypen zoals PVC, tegelvloer, houten vloer of laminaatvloer.

Schoonloopmat of droogloopmat voor een PVC Vloer

PVC vloeren, gemaakt van meerdere lagen kunststof, zijn sterk en slijtvast, maar vereisen een specifieke soort deurmat om vlekken of verkleuring te voorkomen. Wij bevelen aan:

Een fijne schoonloopmat, zoals de Ingresso verkrijgbaar in verschillende kleuren
Een wasbare droogloopmat, zoals de Aqua Luxe verkrijgbaar in verschillende kleuren

Droogloopmatten voor tegel- en houten vloeren

Tegel- en houten vloeren hebben gemeen dat ze beschermd moeten worden tegen natte voetafdrukken. Een droogloopmat, gemaakt van katoengaren, is hier perfect voor en kan veel vocht opnemen. Voor huisdierenbezitters is een wasbare variant aan te raden:

Een wasbare droogloopmat, zoals de Natuflex

Schoonloopmatten voor laminaatvloeren

Laminaatvloeren zijn een goedkopere en onderhoudsarme optie, die lijken op houten vloeren. Ook deze vloeren moeten beschermd worden tegen vuil en water. Een schoonloopmat met schraapgaren is een goede keuze voor laminaatvloeren:

Een effectieve schoonloopmat, zoals de Mistral

Combinatie van buiten- en binnenmatten

Voor optimale bescherming van je vloer raden we aan zowel een buitenmat als een binnenmat te gebruiken. De buitenmat verwijdert het grootste vuil, terwijl de binnenmat voor droging zorgt:

Een robuuste buitenmat met een hoog schraapvermogen, zoals onze bestseller de Outline


Bij Voetenvegertje.nl vind je de perfecte deurmat voor elke soort vloer. Kies de juiste mat en zorg voor langdurige bescherming en stijl in je huis!

Persoonlijk advies?

E-mail:
info@voetenvegertje.nl

Telefoon:
085-0668600

Werkdagen/-tijden:
Ma – Vr / 09:00 – 17:00

Waarom voetenvegertje

Soort
Soort
Gebruik
Gebruik
Materiaal
Materiaal
Kleur
Kleur:
Dikte
Hoogte
Afmeting
Afmeting
Wassen
Wassen