Service

Schoonloopmat op rol

Veel mensen zijn op zoek naar een goede schoonloopmat op rol, maar weten niet waar ze op moeten letten bij de aanschaf. Hierdoor kopen ze in de praktijk geen schoonloopmat, maar andere matten zoals een inloopmat of droogloopmat. Deze matten hebben echter een hele andere functie dan een schoonloopmat.

Schoonloopmat op rol kopen

De eigenschappen van een schoonloopmat worden voornamelijk bepaald door het basismateriaal. Een schoonloopmat op rol bestaat uit synthetische vezels, terwijl een droogloopmat uit katoen gemaakt wordt. Dit verschil zorgt ervoor dat beide matten voor hele andere toepassingen geschikt zijn.

Katoen heeft namelijk een drogende werking doordat het materiaal vochtabsorberend is. Dit is natuurlijk ideaal bij een droogloopmat, maar minder handig bij een schoonloopmat op rol. Hoe langer een mat nat is, hoe meer schimmel er na verloop van tijd begint te vormen. Vanuit hygiënisch oogpunt is dit natuurlijk niet wenselijk bij een schoonloopmat.

De meeste schoonloopmatten op rol nemen minder vocht op omdat ze gemaakt zijn van hardere vezels. Hierdoor hebben ze niet zozeer een drogende, maar juist een schrapende werking. Vuil van buiten zoals zand en modder wordt door de harde vezels van een schoonloopmat op rol effectief van schoenen geborsteld.

Schoonloopmat op maat nodig?

Een schoonloopmat op rol neemt weliswaar minder water op dan een droogloopmat, maar dat wil natuurlijk niet zeggen dat een schoonloopmat helemaal geen vocht kan absorberen. Een schoonloopmat op rol met zachtere vezels kan doorgaans zelfs vrij veel water opnemen.

Als de vezels van een schoonloopmat namelijk zachter zijn, zijn ze vaak ook dunner. Hierdoor bestaat een zachtere schoonloopmat op rol vaak uit meer vezels met een grotere totale oppervlakte dan een harde schoonloopmat. Daarom nemen zachtere schoonloopmatten meer water op. Hardere schoonloopmatten absorberen weliswaar minder vocht, maar hebben wel een betere schrapende werking. Hierdoor neemt u minder vuil onder uw schoenen mee naar binnen.

Keuze uit veel schoonloopmatten op rol

De vraag is dus waar u meer waarde aan hecht: vochtabsorberend vermogen of een goede schrapende werking. Het aanschaffen van beide typen schoonloopmatten op rol vormt vaak een zeer effectieve combinatie. Een harde schoonloopmat buiten schraapt het meeste vuil van uw schoenen, waarna een zachte schoonloopmat binnen de laatste restjes vocht en vuil opneemt.

Voetenvegertje.nl heeft een breed assortiment aan zowel zachte als harde schoonloopmatten op rol. Wij verkopen kwalitatief hoogwaardige schoonloopmatten op rol tegen zeer voordelige prijzen. Bovendien wordt uw bestelling binnen maximaal 3 werkdagen geleverd. Bekijk hieronze uitgebreide collectie schoonloopmatten op rol. 

Meer tips

Persoonlijk advies?

E-mail:
info@voetenvegertje.nl

Telefoon:
085-0668600

Werkdagen/-tijden:
Ma – Vr / 09:00 – 17:00

Waarom voetenvegertje

Soort
Soort
Gebruik
Gebruik
Materiaal
Materiaal
Kleur
Kleur:
Dikte
Hoogte
Afmeting
Afmeting
Wassen
Wassen