Kokosmatten….natuurlijk mooi

Deurmatten van kokos zijn niet alleen heel praktisch, maar vormen tegelijkertijd een mooie verfraaiing van je entree, zeker met het assortiment kleuren waar je tegenwoordig uit kunt kiezen en ze passen perfect bij de huidige trend in wonen: “Back to Nature”

Deurmatten van kokos, wie kent ze niet. Matten met een mooie natuurlijk uiterlijk. En gaat je voorkeur uit naar een andere kleur dan kan dat nu ook. Kokosmatten worden tegenwoordig namelijk ook in hele mooie trendy kleuren gefabriceerd.

Kokosmatten kun je zowel binnen als buiten neerleggen, mits de mat onder een afdak ligt anders wordt de kokos nat en kan het gaan rotten/schimmelen omdat het een natuurprodukt is. Een kokosmat bestaat namelijk uit 100% handgesponnen kokosgaren op een rug van vinyl. De 100% natuurvezels leveren een entreemat die jaren meegaat. De matten worden gefabriceerd in verschillende vezellengtes, zoals 17, 18 en 20 mm.

Kokosmatten worden op traditionele wijze gemaakt van vezels van de bast van de kokosnoot. De kokosnootbasten worden eerst in lagunes gereinigd, daarna worden de kokosvezels van de bast gescheiden en geweven. Voor het maken van 1 gemiddelde kokos deurmat worden maar liefst ca. 40 kokosnoten gebruikt!

Om de kokosmat mooi te houden is het verstandig om hem met een harde bezem te vegen en regelmatig te stofzuigen.

Veel vlekken zijn met water oplosbaar, vooral direct nadat de vlek is veroorzaakt. Even deppen met een in lauw water gedrenkte doek zal in veel gevallen het vlekrestant verwijderen. Met een droge doek verder droogdeppen. Mocht de vlek erg hardnekkig zijn, voeg dan een scheutje huishoudazijn aan lauw water toe. Herhaal de behandeling als het nodig mocht zijn (niet wrijven) en laat de kokosmat daarna goed drogen.

Een nieuwe kwaliteit kokosmat is de synthethische kokosmat. Hierbij is de kokos vervangen door een synthetische vezel. Een mooi voordeel hiervan is dat de deurmat zonder problemen als buitenmat kan worden toegepast, geen last van los zittende haren en nog slijtvaster. Én hij wordt gemaakt in de mooiste kleuren

Door te kiezen voor een kokosmat, kun je de trend van botanisch wonen zelfs doorvoeren tot aan de deur!

Over het maken van de langste kokosmat ter wereld is een leuke film gemaakt, waarin je heel goed het proces van kokosmatten maken kunt bekijken!

Persoonlijk advies?

E-mail:
info@voetenvegertje.nl

Telefoon:
085-0668600

Werkdagen/-tijden:
Ma – Vr / 09:00 – 17:00

Waarom voetenvegertje

Soort
Soort
Gebruik
Gebruik
Materiaal
Materiaal
Kleur
Kleur:
Dikte
Hoogte
Afmeting
Afmeting
Wassen
Wassen