Kies de juiste inloopmat

Op een regenachtige dag zijn er weinig dingen frustrerender: u heeft net de vloer gedweild en vervolgens lopen gezinsleden allerlei vuil en vocht naar binnen. Niet goed voor de vloer en bovendien zeker niet hygiënisch. Een goede inloopmat voorkomt dit scenario en hoeft gelukkig helemaal niet duur te zijn.

Inloopmat op maat

Bent u op zoek naar een inloopmat op maat? Dan bent u bij Voetenvegertje.nl aan het juiste adres. Wij bieden u een ruime keuze aan inloopmatten op maat en hanteren hele voordelige prijzen. Een inloopmat op maat is een multifunctionele mat die zowel vocht absorbeert als vuil verwijdert. Het type synthetische vezel waarmee de inloopmat gemaakt is, bepaalt welke eigenschap zwaarder weegt.

Inloopmatten met hardere vezels hebben een sterke borstelende werking. De harde vezels zijn vaak dikker dan zachtere vezels, waardoor ze zeer effectief zaken als zand, modder en andere viezigheid onder schoenen vandaan weten te schrapen. Een inloopmat op maat met harde vezels is daarom bij uitstek geschikt om buiten voor de deur te leggen.

Het nadeel van een hardere inloopmat is een verminderd vochtabsorberend vermogen. Omdat de harde vezels dikker zijn, bevat de inloopmat in totaal minder vezels. Hierdoor is de totale oppervlakte van vezels minder groot, waardoor de mat minder effectief water opneemt. Een harde inloopmat op maat kan natuurlijk nog altijd water absorberen, maar doet dit minder efficiënt dan een zachtere inloopmat op maat.

Inloopmat op rol nodig?

De voordelen van een inloopmat op maat met zachtere vezels zijn precies het tegenovergestelde. De zachtere vezels zijn dunner, waardoor er meer vezels op een zachte inloopmat passen. Het totale oppervlak aan vezels is dan ook groter, met als gevolg dat een zachte inloopmat op maat veel meer vocht opneemt dan een harde inloopmat. Erg handig dus om binnen te leggen, zodat mensen hun voeten kunnen vegen!

Daar tegenover staat dat een zachtere inloopmat op maat een minder borstelende werking heeft dan een inloopmat met harde vezels. De vezels zijn dunner en zachter waardoor ze een stuk buigzamer zijn. Dit is niet erg bij nat vuil dat makkelijk loslaat, maar is minder geschikt om stug en hard vuil tussen het profiel van schoenen weg te schrapen. Ook zachte inloopmatten verwijderen viezigheid best goed, maar doen dit minder effectief naarmate de vezels zachter zijn.

Uitgebreid assortiment inloopmatten per meter

De ideale inloopmat op maat is dus afhankelijk van uw persoonlijke voorkeur. Bent u op zoek naar een harde inloopmaat voor buiten of een zachte inloopmat voor binnen? Welke keuze u ook maakt, bij Voetenvegertje.nl verkopen we een breed aanbod aan inloopmatten per meter.

U bent verzekerd van een snelle levering binnen maximaal 3 werkdagen en kunt rekenen op zeer voordelige prijzen. Heeft u interesse in de aanschaf van onze inloopmatten per meter? Bekijk dan hier onze uitgebreide collectie.

Persoonlijk advies?

E-mail:
info@voetenvegertje.nl

Telefoon:
085-0668600

Werkdagen/-tijden:
Ma – Vr / 09:00 – 17:00

Waarom voetenvegertje

Soort
Soort
Gebruik
Gebruik
Materiaal
Materiaal
Kleur
Kleur:
Dikte
Hoogte
Afmeting
Afmeting
Wassen
Wassen