De juiste droogloopmat op rol kiezen

Het binnenlopen van vocht in uw huis kan vervelende gevolgen hebben. Vanuit hygiënisch oogpunt is het niet gezond en bovendien is het slecht voor de levensduur van uw vloer. Een goede droogloopmat voorkomt het binnenlopen van water en is via Voetenvegertje.nl heel goedkoop aan te schaffen.

Droogloopmat op rol bestellen

Als u een droogloopmat op rol koopt, wilt u dat de drogende functie van de mat zo goed mogelijk werkt. Het is daarom belangrijk om daadwerkelijk een droogloopmat te kopen. Veel mensen die op zoek zijn naar een droogloopmat, kopen namelijk per ongeluk een schoonloopmat. Dit is een compleet ander soort mat met andere eigenschappen en voordelen.

Een echte droogloopmat bestaat uit katoen, waardoor water uitstekend opgenomen wordt. Een schoonloopmat bestaat daarentegen uit synthetische vezels. Deze vezels hebben een betere schrapende functie dan katoen, maar absorberen vocht een stuk minder goed. Voor een optimale drogende werking heeft u dus absoluut een droogloopmat nodig.

Het katoenen materiaal van een droogloopmat zuigt water op als een spons en houdt dit gedurende lange tijd vast. Een nadeel is dat dit na verloop van tijd kan leiden tot de vorming van schimmels in de mat. Hierdoor is het aan te raden de droogloopmat eens in de zoveel tijd in de wasmachine te doen. Hiermee wordt schimmelvorming voorkomen. Een alternatief is het kopen van een droogloopmat met microvezels, omdat hierin geen schimmel kan ontstaan zoals in katoen.

Droogloopmat op maat gezocht?

Een droogloopmat op rol is weliswaar gespecialiseerd in het absorberen van vocht, maar is ook geschikt om vuil onder schoenen weg te schrapen. Het zachte katoen van de mat bindt zowel vuil als water, waardoor een droogloopmat in dit opzicht multifunctioneel is. Zeker natte schoenen worden gemakkelijk schoon bij gebruik van een droogloopmat.

Een schoonloopmat is echter nog beter in het wegborstelen van vuil. Zeker wanneer schoenen niet nat zijn, troeft een schoonloopmat een droogloopmat op dit gebied af. Het is belangrijk om in dat geval voor een harde schoonloopmat te kiezen. Zachtere schoonloopmatten hebben namelijk dunnere vezels, waardoor de schrapende werking minder is.

Ruime keuze in droogloopmatten per meter

Uw persoonlijke doelen zijn doorslaggevend bij de keuze voor een schoonloopmat of doorloopmat op rol. Het meest effectief is een combinatie van beide type matten. Een schoonloopmat kan het beste buiten gelegd worden, zodat vuil voor binnenkomst effectief weggeborsteld wordt. Een droogloopmat binnen maakt het karwei vervolgens af, door het laatste beetje water en vuil aan zich te binden.

Voetenvegertje.nl bezorgt droogmatten op rol al binnen 3 werkdagen bij u thuis en doet dat tegen zeer voordelige prijzen. Veel van onze droogloopmatten zijn geschikt voor de wasmachine en hebben een speciale anti-slip rug. Bekijk hier ons ruime assortiment aan droogloopmatten op rol. Houdt met het keizen van de lengte rekening met een marge van ongeveer 2 cm, dit omdat de matten machinaal worden afgesneden en er altijd een kleine afwijking kan ontstaan. De matten zijn eenvoudig zelf passend te snijden.

Persoonlijk advies?

E-mail:
info@voetenvegertje.nl

Telefoon:
085-0668600

Werkdagen/-tijden:
Ma – Vr / 09:00 – 17:00

Waarom voetenvegertje

Soort
Soort
Gebruik
Gebruik
Materiaal
Materiaal
Kleur
Kleur:
Dikte
Hoogte
Afmeting
Afmeting
Wassen
Wassen