Deurmat buiten: welke is geschikt?

Als je een deurmat buiten legt is het van belang dat deze deurmat ook echt geschikt is voor buitengebruik. Vaak worden hiervoor kokosmatten (met tekst) gebruikt, maar die zijn daarvoor eigenlijk ongeschikt. Kokosmatten zijn natuurproducten, ze kunnen niet tegen vocht en gaan binnen de kortste keren schimmelen en/of rotten. Met als gevolg loszittende haren, vieze grijze plekken en vage onleesbare tekst. Zelfs kokosmatten die onder een afdak of carport liggen ontkomen daar uiteindelijk niet aan, zeker niet als ze regelmatig nat worden omdat er regen op waait. 

We geven je hieronder wat ideeën en adviezen voor geschikte buitenmatten.

Kunststof buitenmatten met natuurlijke uitstraling

Een goed alternatief voor de kokosmat buiten is de synthetische kokosmat Coco Crum. Deze mat bestaat voor 100% uit synthethische vezels en is daardoor vochtbestendig en veel slijtvaster, maar heeft wel de uitstraling van een kokosmat.

Namaak kokosmat synthetisch


Een andere synthetische mat met een natuurlijke uitstraling is de borstelmat Astro Turf. Deze mat voor buiten heeft in de kleur groen een echt kunstgras uiterlijk, maar is ook verkrijgbaar in de kleuren antraciet en lichtgrijs. 

Buitenmat op maat ASTRO TURF

Topper met luxe uitstraling

Ben je op zoek naar een topkwaliteit borstelmat met een luxe uitstraling dan is de Outline borstelmat de beste keuze. Deze mat borstelt al het grove vuil van de schoenen of laarzen en is daarom zeer geschikt in omgevingen waar vuil schoeisel eerder regel dan uitzondering is. De mat zelf is op zijn beurt eenvoudig met water te reinigen. 

Een ander voordeel van de Outline is dat deze mat ruim 2 centimeter hoog is en voorzien van een aluminium aanloopprofiel. Hierdoor zorgt deze mat voor een comfortabele en veilige overbrugging van het hoogteverschil dat er vaak is tussen buiten en binnen.

Outline is weerbestendig en slijtvast en wordt daardoor ook vaak gebruikt bij de entree van winkels en openbare gebouwend. Outline is in meerdere maten en kleuren verkrijgbaar.

Dimension: buitenmat op maat voor overal

Ben je op zoek naar een buitenmat van de rol op maat, dan is Dimension een uitstekende keuze. Deze mat kun je eigenlijk overal neerleggen: bij de voordeur, voor de tuindeur, bijkeuken deur of garage, noem maar op.

Deze stugge buitenmat heeft een zeer goede schrapende werking zodat vuil (zand, blad enz.) op de mat achterblijft. Door de open structuur loopt water door de mat weg. Dimension is verkrijgbaar in de rolbreedtes 100 en 200cm in de typische buitenkleuren antraciet, bruin en beige.

Buitenmat van de rol Dimension

Persoonlijk advies?

E-mail:
info@voetenvegertje.nl

Telefoon:
085-0668600

Werkdagen/-tijden:
Ma – Vr / 09:00 – 17:00

Waarom voetenvegertje

Soort
Soort
Gebruik
Gebruik
Materiaal
Materiaal
Kleur
Kleur:
Dikte
Hoogte
Afmeting
Afmeting
Wassen
Wassen